In de volksmond heeft men het vaak over “Duitse kwaliteit”. Met deze uitspraak heb ik me nooit helemaal weten te verzoenen en deze gaat  al helemaal niet op in de fietswereld, waar de meeste onderdelen uit Aziatische landen komen.

 

Daarnaast is België het fietsland bij uitstek en scheren onze Belgen in het internationale sportcircuit al jaren hoge toppen, zowel in de koers, de mountainbike en de cross!

 

Niet voor niets bezit ons landje een degelijk opgebouwde kennis inzake fietsen. Op de slogan 'Dit is Belgisch' mogen we terecht trots zijn. Wij kiezen dan ook hoofdzakelijk voor fietsen van eigen bodem!

 

Hier zie je wat info over enkele merken die je bij ons vind: Granville, Minerva, Scoppio, Scott.

 

 

Granville

 

Granville heeft zeer mooie fietsen in een compleet gamma. Elektrische fietsen, race, MTB, stads- en trekking fietsen, kinder- en jeugdfietsen, ze hebben het allemaal, in alle prijsklassen.

Granville assembleert hun fietsen nog zelf, in België dus, en dat is te zien aan de afwerking!

De nieuwe Granville 2015 modellen zijn een feit. Mooi afgewerkte en in België afgemonteerde fietsen tegen aanvaardbare prijzen.

Zo is er voor ieder wat wils. De Smartserie fietsen duiken onder de 400€ en voor dit geld heb je echt al veel fiets die nog goed oogt ook. Een stadsfiets of sportieve hybride heb je in meerdere prijsklassen en voor de jeugd is er ook aan keuze niets te kort.

In de MTB wereld kunnen ze vlot hun mannetje staan en concurreren met de grote merken. Ook de raceframes zijn super met een compromis tussen stijfheid en gewicht, waarover heel goed is nagedacht. 

 

Voor adviesprijzen en info---> http://granvillebikes.com/

 

gv_9
gv_8
gv_7
gv_6
gv_5
gv_4
gv_3
gv_2
gv_15
gv_14
gv_13
gv_12
gv_11
gv_10
gv_1

 

Enkele weetjes over Granville:

  • Granville is eigenlijk het vroege LUDO( naamwijziging in 2000). In 1955 werd Stan Ockers wereldkampioen op de weg met een LUDO fiets en in 1964 werd Eddy Merckx himself wereldkampioen bij de amateurs op een LUDO-frame.
  • Granville is sponsor van het Granville 650b Factory Team, welke de laatste jaren verschillende podiumplaatsen wist te behalen in het Belgische mountainbiken.
  • Granville levert al jaren de fietsen voor Bpost.
  • De Granville Fuse Carbon MTB kwam in een testvan het bekende magazine Mountainbike Plus als beste carbon hardtail uit. (augustus 2013)
  • De Granville E-volve elektrische fiets won in juni 2014 in Testaankoop de prijs voor de beste prijs/kwaliteit.

 

 

  

Minerva

  

Fietsen maken voor iedereen, daar zijn ze bij Minerva elke dag gepassioneerd mee bezig. Fietsen van onberispelijke kwaliteit aan een aantrekkelijke prijs, dat is hun handelsmerk.

Daarbovenop gebeurt de assemblage voor 100% in Belgisch Limburg. Op de slogan ' Dit is Belgisch' zijn ze dan ook terecht trots.

Maar Minerva is méér dan alleen de réferentie voor Belgische kwaliteitsfietsen. Minerva is naast fabrikant ook exclusief verdeler van een aantal premium brands in de benelux.

 

Voor adviesprijzen en info---> http://www.minerva-bikes.be/

 

minerva_9
minerva_8
minerva_7
minerva_6
minerva_5
minerva_4
minerva_3
minerva_2
minerva_12
minerva_11
minerva_10
minerva_1

 

Scoppio

 

Begin 2014 bracht Minerva ook een nieuwe lijn racefietsen op de markt onder de merknaam Scoppio.

Deze fietsen zijn samengesteld voor ieders budget: of u nu competitief of recreatief bent ingesteld, of u nu het liefst op de weg , in het veld of op de piste rijdt... Scoppio heeft een fiets voor al uw behoeftes.

 

Voor adviesprijzen en info---> http://www.scoppio.be/

 

 

Scott

 

Scott sports is een amerikaans/Zwitsers fabrikant van hoogwaardige sportartikelen, waarin koolstof is verwerkt. Een belangrijke groep van arteikelen die Scott produceert zijn fietsen.

Ook maakte Scott als één van de eerste merken intensief gebruik van carbon in fiets frames. Op deze link zie je hoe zoiets in zijn werk gaat, zéér interessant!

http://carbonexperts.scott-sports.com/nl/index.html

 

Het was het eerste merk dat de Twenty-niner of de 29" MTB op de markt bracht.

 

Voor adviesprijzen en info---> http://www.scott-sports.com/global/en/sports/bike

 

 

 

  

 

 

Openingsuren

Maandag 18.00h-20.30h
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18.00h-20.30h
Donderdag 18.00h-20.30h
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 8.00h-12.30h
Zondag Gesloten